Головна » 2016 » Август » 13 » ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННИЙ ВЛАДИКА АНТОНІЙ ОЧОЛИВ ВШАНУВАННЯ ІКОНИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ «ВСЕЦАРИЦЯ»
21:10
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННИЙ ВЛАДИКА АНТОНІЙ ОЧОЛИВ ВШАНУВАННЯ ІКОНИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ «ВСЕЦАРИЦЯ»

Кожне чудо з’явлення Богородиці для всіх нас, православних християн, є знак благодаті. Сама Богородиця – символ Духа Святого, символ чистоти і радості. Таке явище Божого благословення сталося в серпні 2004 року над Святим Джерелом Всецариці біля церкви Святої Покрови Української Православної Церкви Київського Патріархату, що знаходиться в м. Чортків, Тернопільської області. І ось вже багато років до цього святого місця ідуть люди, а щорік відбувається величне свято вшанування Матері Божої – нашої Найсвятішої Заступниці

Саме тому, 29 липня / 11 серпня 2016 р. Б., з нагоди 14-ої річниці освячення каплички в честь «Всецариці», на території церкви Святої Покрови в місті Чорткові та 12-ої річниці з’явлення Матері Божої над капличкою, відбулося традиційне вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця».

Ще від ранку, зі сходом сонця, в цей прохолодний літній день, почали з’їжджатися прочани з Волинської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

На запрошення Преосвященного Павла, єпископа Тернопільського і Теребовлянського, та настоятеля храму, митр. прот. Михаїла Левковича, Високопреосвященний Владика Антоній, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський, навідав з архіпастирським візитом м. Чортків та очолив святкове богослужіння. Його Високопреосвященству співслужив правлячий архієрей Тернопільсько-Теребовлянська єпархії, Преосвященний Владика Павло, та більше 40-ка священиків різних єпархій.

По закінченні Святої Літургії, Високопреосвященний Владика Антоній виголосив проповідь, в якій розповів про велику силу благодаті Матері Божої, у якої, зокрема відзначив: «Ось вже традиційно, з ласки Божої, ми зібралися в цьому чудовому храмі, щоб молитовно вшанувати Пресвяту Богородицю. І кожний з нас відчуває ту благодать, яка діє на цьому святому місці: у цьому храмі на честь Покрови та джерелі «Всецариця». … У найважчі моменти життя ми благаємо Матір Божу про захист та допомогу. І Пресвята Богородиця ніколи не залишає в біді тих, хто закликає її на допомогу. Тому сьогодні ми дякуємо за ласку і заступництво, які Пресвята Богородиця подає нам, православним українцям».

Також, з подячним словом до архієреїв, священнослужителів, прочан та парафіян звернувся настоятель храму митр. прот. Михаїл Левкович: «З’ява Матінки Божої – велике щастя для усіх нас. І не випадково така дивовижна подія сталася саме на День Незалежності. Думаю, ця чудесна з’ява віщує позитивні зміни у нашій державі. А чому саме у цьому місці? Хтозна. Ймовірно, чимось заслужили ми на таку ласку. Тому дякую всім усім за щиру молитву в цей величний для нашої парафії день».

Богослужіння завершилось акафістом Пресвятій Богородиці заради Її чудотворної ікони «Всецариця», що був відслужений біля чудотворного джерела.

Прес-служба Хмельницької єпархії УПЦ КП.

 

Категорія: Вісті з Єпархій | Переглядів: 410 | Додав: artasset
Всього коментарів: 0
avatar