Головна » 2010 » Январь » 14 » Пікет біля МЗС України
21:00
Пікет біля МЗС України
Братство апостола Андрія Первозванного пікетувало будівлю МЗС в Києві на знак протесту проти передачі храму при посольстві України в Лівії, де досі служив священик Київського Патріархату, для богослужіння Московському Патріархату. В грудні 2004 р. при українському посольстві в Лівії розпочалося будівництво невеликого храму на честь апостола Андрія Первозванного. В березні 2005 р. цей храм був освячений архієпископом Білоцерківським Олександром, а в липні того ж року під час візиту до Лівії в ньому звершував богослужіння Святійший Патріарх Філарет, який подарував храму ікони та інше церковне начиння. З благословення Патріарха та за згодою посольства і лівійської влади протоієрей Володимир Міхненко звершував постійну пастирську опіку храмом – відправляв богослужіння, спілкувався з православними українцями, які працюють в Лівії.

Але раптом напередодні святкування Різдва Христового з посольства повідомили, що за вказівкою з Києва вони очікують прибуття «священика з Лаври» - тобто від Московського Патріархату. Зрозуміло, що така вказівка могла надійти тільки з самих високих кабінетів Міністерства закордонних справ України, яке не так давно очолив Петро Порошенко, відомий своєю прихильністю до Московського Патріархату.

У зв’язку з цими подіями 14 січня 2010 р. Братство апостола Андрія Первозванного провело пікет під будівлею МЗС в Києві на знак протесту проти передачі храму Київського Патріархату при посольстві України в Лівії Московському Патріархату. Голова Братства Олександр Гудима зачитав відкритий лист, у якому звинуватив міністра Порошенка у тому, що за його вказівкою храм фактично відібраний у тієї Церкви, яка його освячувала і опікувалася ним протягом всього часу його існування. Пан Гудима заявив, що в разі, коли ситуацію не буде врегульовано, такі пікети відбуватимуться і надалі.
Категорія: Церква і суспільство | Переглядів: 1316 | Додав: artasset
Всього коментарів: 0
avatar