Головна » 2009 » Май » 8 » Патріарх Філарет привітав співвітчизників з Днем Перемоги
00:59
Патріарх Філарет привітав співвітчизників з Днем Перемоги
Патріарх Філарет привітав співвітчизників з Днем Перемоги
Дорогі співвітчизники, брати і сестри!

Сьогодні ми відзначаємо День Перемоги – свято, сполучене зі скорботою.

Ми радіємо тому, що зло фашизму було переможене, що була відвернена загроза рабського поневолення гітлеризмом народів Європи. Також ми радіємо тому, що побачивши покаяння і навернення багатьох людей від безбожжя до віри, Господь явив Свою милість і допоміг у боротьбі. Без тієї перемоги не було б незалежної України.

Разом з тим ми сумуємо. Ми згадуємо мільйонні жертви, спричинені війною. Ми молимося за упокій тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність, за рідних і близьких, за Батьківщину. Ми згадуємо мирних жителів – замордованих і закатованих, загиблих від військових дій та інших лих, що несе з собою війна.

Ми вшановуємо всіх наших співвітчизників та громадян інших держав, хто зі зброєю в руках захищав правду і свободу, всіх, хто своєю важкою працею підтримував воїнів.

Нехай подвиг кожного буде гідно вшанований! Нехай Господь зміцнить сили і благословить добрі справи живих. Нехай Господь упокоїть в оселях праведних душі померлих.

Ми дякуємо Богові за те, що наша держава живе в мирі, що вже кілька поколинь наших співвітчизників знають про війну лише з розповідей. Ми сподіваємося, що пам’ять про подвиги війни і знання правди про неї будуть єднати людей, а не будуть приводом до розбрату і ворожнечі. Ми молимося про мир і злагоду – як в Україні, так і у всьому світі.

Зі святом Перемоги, дорогі співвітчизники!

Від імені УПЦ Київського Патріархату –

ФІЛАРЕТ,
Патріарх Київський і всієї Руси-України

9 травня 2009 р.

Дорогие соотечественники, братья и сестры!

Сегодня мы отмечаем День Победы – праздник, сопряженный со скорбью.

Мы радуемся потому, что зло фашизма было побеждено, что была отвращена угроза рабского порабощения гитлеризмом народов Европы. Также мы радуемся потому, что увидев покаяние и обращение многих людей от безбожия к вере, Господь явил Свою милость и помог в борьбе. Без той победы не было бы независимой Украины.

Вместе с тем мы скорбим. Мы вспоминаем миллионные жертвы, вызванные войной. Мы молимся о упокоении тех, кто отдал свою жизнь за свободу и независимость, за родных и близких, за Родину. Мы вспоминаем мирных жителей – замордованных и замученных, погибших от военных действий и других бед, которые несет с собой война.
 
Мы чествуем всех наших соотечественников и граждан других государств, кто с оружием в руках защищал правду и свободу, всех, кто своим тяжелым трудом поддерживал воинов.

Пусть подвиг каждого будет достойно отмечен! Пусть Господь укрепит силы и благословит добрые дела живых. Пусть Господь упокоит в селениях праведных души умерших.
 
Мы благодарим Бога за то, что наше государство живет в мире, что уже несколько поколений наших соотечественников знают о войне лишь из рассказов. Мы надеемся, что память о подвигах войны и знание правды о ней будут объединять людей, а не будут поводом к раздору и вражде. Мы молимся о мире и согласии – как в Украине, так и во всем мире.

С праздником Победы, дорогие соотечественники!

От имени УПЦ Киевского Патриархата –

ФИЛАРЕТ
Патриарх Киевский и всея Руси-Украины

9 мая 2009 г.
Категорія: Патріарх | Переглядів: 833 | Додав: artasset | Теги: Церква і суспільство, Офіційно, Святійший Патріарх
Всього коментарів: 0
avatar