Головна » 2008 » Август » 30 » Святійший Патріарх благословив першокурсників Європейського Університету
14:34
Святійший Патріарх благословив першокурсників Європейського Університету
Традиційно в Україні 1-го вересня розпочинається навчальний рік у вищих і середніх навчальних закладах. За роки незалежності в багатьох з них стало доброю традицією запрошувати духовенство освятити початок навчання учнів та студентів молитвою і благословенням.
29 серпня 2008 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на запрошення ректора Європейського університету професора Івана Тимошенка відправив молебень під час святкової церемонії, присвяченою початку нового навчального року. Європейський університет є одним з провідних недержавних вищих навчальних закладів, який має філіали у всіх областях України, а його ректор Іван Іванович Тимошенко багато років очолює асоціацію приватних вузів нашої держави.
 
Свято розпочалось під звуки Гімну України. На початку до присутніх звернувся ректор  - Іван Тимошенко, за ним почерзі почесні гості та викладачі цього навчального закладу, а на завершення до молодого покоління та їхніх батьків, викладчів та інших численних гостей звернувся Святійший Патріарх, він наголосив на тому, що здобуваючи знання, не потрібно забувати зберігати в серці любов до Бога, ближнього, держави та побажав Божої допомоги у всіх добрих справах. Після молитви Владика окропив всіх святою водою. Першокурсники, якщо матимуть бажання вчитися, обов’язково закінчать успішно, адже розпочинають своє навчання з благословення Патрiарха Київського i всiєї Руси-України Філарета. Серед почесних гостей свята були Надзвичайний і Повноважений Посол США Уільям Тейлор, народний депутат України Анатолій Кінах, представник Російського Посольства та багато інших поважних гостей
 
Можна зробити висновок, що не зважаючи на роки, витрачені у намаганні розсварити науку і релігію, серйозні науковці та педагоги, а також і нове покоління студентів розуміють, що духовні засади життя людини не можуть бути протиставлені науковим знанням. Навпаки – шляхом глибокого дослідження законів світу людина має можливість вкотре переконатися в премудрості його Творця – Бога. А те, що провідні вузи країни радо запрошують благословити початок навчального року саме Предстоятеля Помісної Української Православної Церкви Святійшого Патріарха Філарета свідчить як про велику особисту повагу до нього, так і про широку підтримку справи автокефалії Української Церкви в суспільстві.
 
Категорія: Патріарх | Переглядів: 900 | Додав: artasset
Всього коментарів: 0
avatar