Головна » 2009 » Декабрь » 29 » Освячення престолу у с.Новоставці на Тернопільщині
14:06
Освячення престолу у с.Новоставці на Тернопільщині
alt
27 грудня, коли Свята Православна Церква вшановує пам'ять святих праотців, єпископ Нестор відвідав із архіпастирським візитом Бучацьке благочиння. Цього святкового дня, на запрошення прот. Степана Шкварка, Його Преосвященство завітав до Свято-Миколаївського храму с. Новоставці, щоби освятити новий престіл та очолити Божественну Літургію.

Також, на запрошення настоятеля храму, взяти участь в освяченні престолу прибув преосвященнійший єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон (для якого цей храм у юні роки був другим домом). Після чину освячення відбулася Божественна Літургія, яку очолив владика Нестор у співслужінні владики Іларіона. Преосвященнійшим архієреям також співслужили настоятель храму прот. Степан Шкварок, благочинний Бучацького району прот. Юрій Матвіїшин та духовенство району.
У своєму слові владика Нестор наголосив на тому, що Господь кличе нас до спасіння і ми не повинні відкладати цей час, коли приймемо поклик Божий і підемо до Христа; ми повинні якнайшвидше перемогти гріх, і ще тут на землі з’єднатися з Богом та осягнути Царство Небесне.

Після проповіді владика Нестор привітав усіх прихожан храму із освяченням престолу та нещодавно минувшим храмовим святом, а настоятеля храму прот. Степана Шкварка, з благословення Святійшого Патріарха Філарета, владика Нестор нагородив Орденом Святого Юрія Переможця. У свою чергу отець Степан подякував владикам за те, що вони відгукнулися на його запрошення та прибули у Новоставці, щоб разом із жителями села розділити радість свята.

По завершенні Богослужіння преосвященнійших владик, від імені жителів села, віршами привітали молоді прихожани храму.

Завершилося Богослужіння уставним многоліттям.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Максим ГЕРАСИМЮК 
Категорія: Вісті з Єпархій | Переглядів: 1196 | Додав: artasset
Всього коментарів: 0
avatar