Головна » 2009 » Январь » 2 » Капиця Артем
15:35
Капиця Артем

Священик Артем Леонідович Капиця, народився 30 вересня 1993 року в сім’ї православних християн у м. Хмельницький.

У 2000 році пішов на навчання до першого класу НВК №6 м. Хмельницького. Пізніше продовжував навчатися у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів “Лідер” м. Львів яку успішно завершив у 2012 році.

У цьому ж році вступив на заочне навчання до Львівської Православної Богословської Академії яку закінчив у 2016 році. Успішно захистивши бакалаврську роботу на тему “Християнські вчення про ангельські світи” отримав диплом “Бакалавр богослів’я, вчитель богословсько-релігієзнавчих дисциплін”. У 2018 році поступив на Магістратуру того ж закладу. Яку успішно закінчив у 2020 році захистивши роботу на тему: “Військове священство в сучасних Українських реаліях: служіння і виклики”. Отримавши диплом “Магістра Богослівя”.

2013 – 2016 роках – служба у армії в лавах Національної гвардії України (Внутрішні війська МВС України) за контрактом, сержант.

Від жовтня 2003 року почав прислуговувати на богослужіннях храму «Всіх Святих землі Української» м. Хмельницького при секретарі Хмельницької Єпархії, настоятелі митр. прот. Володимирі Марущаку. З 2008 року виконував послух іподиякона у митрополита Хмельницького і Кам`янець-Подільського Антонія (Махота).

2 квітня 2015 року Божого Головним управлінням Національної гвардії України удостоєний статусом ветерана війни – учасника бойових дій та нагороджений відповідною медаллю.

17 лютого 2016 року Божого Указом Президента України №53/2016 нагороджується відзнакою «За участь в антитерористичній операції» та відповідною медаллю.

26 червня 2016 року Божого архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм (Зоря) був рукоположений у сан диякона в Храмі Всіх Святих, м. Ніжин.

12 липня 2016 року Божого архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм (Зоря) був рукоположений у сан священика у храмі святих первоверховних апостолів Петра і Павла у селі Озерне Козелецького району Чернігівської області.

25 липня 2016 року Божого призначений настоятелем та головою Парафіяльної ради церкви Різдва Пресвятої Богородиці у селі Пархимів Козелецького району Чернігівської області.

27 лютого 2017 року Божого звільняється з посади настоятеля та голови Парафіяльної ради церкви Різдва Пресвятої Богородиці та почисляється за штат Чернігівської Єпархії.

30 травня 2017 року Божого прийнятий в штат Хмельницької Єпархії.

5 червня 2017 року Божого Указом митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія (Махота) та згідно наказу МОУ №658 призначений на посаду військового священика (капелана) у штат військової частини А-4239 Збройних сил України. У вересні 2018 року звільнений з посади капелана згідно поданого прохання.

1 грудня 2017 року Божого у Львівській Національній академії сухопутних військ завершив базовий курс військових капеланів для Збройних сил України та отримав сертифікат відповідного рівня підготовки.

16 січня 2018 року Божого Указом митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія (Махота) до свята Різдва Христового нагороджений наперсним хрестом.

30 березня 2018 року Божого відповідно до Указу Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагороджений церковною медаллю “За жертовність і любов до України”.

24 серпня 2018 року Божого отримав медаль та подяку Міністра оборони України за активну участь у підготовці та проведенні параду військ з нагоди 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності, також нагороджений грамотою від Голови Синодального управління військового духовенства митрополита Іоана (Яременка).

Офіційна сторінка - fb.com/kapytsia

Категорія: Вісті з Єпархій | Переглядів: 502 | Додав: artasset
Всього коментарів: 0