Головна » 2009 » Июнь » 19 » Новини Богословського відділення
13:26
Новини Богословського відділення
14-15 червня 2009 р., в день пам'яті святого великомученика Іоана Нового Сучавчького, покровителя Буковини, в університетському храмі Трьох Святителів Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича було відслужене святкове богослужіння. Це богослужіння, котре звершували випускники та викладачі Богословського відділення Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, вже стало традиційним, адже кожного року, саме цього дня випускники-теологи, у співслужінні з викладачами, по закінченні заліково-екзаменаційної сесії звершують подячну Божественну Літургію.

14 червня завідувач Богословського відділення Київської Православної Богословської Академії при філософсько-теологічному факультеті прот. Миколай Щербань очолив всенічне богослужіння у співслужінні викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколая Лагодича та студентів ІV курсу свящ. Володимира Ганасевича та дияк. Василія Мороза.
 
 

15 червня, за Божественною Літургію отцю-завідувачу співслужили викладачі Богословського відділення у священному сані: прот. Миколай Симчич, прот. Миколай Марусяк, свящ. Миколай Лагодич, студенти IV курсу свящ. Володимир Ганасевич та дияк. Василій Мороз. За божественною літургією молився отець-доктор прот. Михаїй Марусяк.

У ці дні богослужіння супроводжував спів зведеного хору студентів - випускників 4 та 6 курсу, під керівництвом випускника - бакалавра Івана Шубина.

За богослужінням студент IV курсу Петро Гончарук виголосив проповідь про мученицький подвиг великомученика Іоанна Нового.
 
 

У 2008-2009 р. на Богословському відділенні 5 студентів завершують навчання на шостому курсі за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Магістр» та 6 за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Спеціаліст» й 17 студентів IV курсу Богословського відділення претендують на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "Бакалавр богослов'я".

Після відпусту з вітальним словом до присутніх у храмі студентів-випускників звернувся завідувач Богословського відділення прот. М. Щербань.

З словом подяки від імені студентів – випускників звернувся староста шостого курсу Богдан Когут. У випускників склалась добра традиція залишати на молитовну згадку про себе у храмі цінні подарунки. Цей рік не став виключенням: шестикурсники подарували повне зібрання праць Іоанна Золотоустого.
 
 

Святкове богослужіння завершилось хресним ходом до домового храму резиденції Буковинських митрополитів, котрий був освячений в пам’ять великомученика Іоанна Нового. В даний час цей храм перебуває на реставрації, але не зважаючи на це й там було відслужено молебен до святого Іоана Нового Сучавчького.

По переду у наших випускників ще комплексний іспит із "Православного богослов'я" у Державній випускній комісії, котру очолює ректор Київської Православної Богословської Академії митрополит Димитрій /Рудюк/.

 

Джерело: Богословське відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.


 

Категорія: Церква і суспільство | Переглядів: 929 | Додав: Володимир
Всього коментарів: 2
avatar
2 artasset • 10:55, 20.06.2009
Саме головне у цій справі духовність, тоді буде все дуже добре!!!
avatar
1 VIPrus • 10:29, 20.06.2009
Так, а зараз всі здають документи на всуп!
avatar